Nazad

08. 05. 2009.


U završnici Crobex se zazelenio

Premda je veći dio dana na djelu bila korekcija cijena, pritisak kupaca u završnici je doveo Crobex u pozitivno područje. Unatoč dobitonosnim prodajama, ulagače je ohrabrilo pozitivno raspoloženje na globalnim burzama. U konačnici indeks Crobex je ojačao za 0,44 posto (sedmi dan zaredom), uz izuzetno visok opseg prometa od 89,1 milijun kuna.

Kapitalizaciji dobiti najbolje su se oduprle dionice Adrisa, Atlantic Grupe, Dalekovoda, Petrokemije i Vira, čije cijene su nastavile intenzivan rast. Korekciji su se othrvale i dionice T-HT-a, Atlantske plovidbe holdinga Đuro Đaković, IGH Instituta, Jadroplova, Končar elektroindustrije, Dom holdinga, Uljanik plovidbe i Zagrebačke banke, čije cijene se na kraju nisu značajnije promijenile. Daleko najviše trgovalo se dionicama T-HT-a koje su činile više od trećine prometa. Na gubitničkoj listi našle su se dionice Ine, Luke Ploče, Jadranskog naftovoda, Leda i Maistre. Pozitivan odjek rezultata "testa na stres" američkih banaka podupro je rast vodećih europskih burzovnih indeksa, koji su ojačali za više od dva posto. izvor: tportal.hr

Ostavi komentar

 • jBOmEhKtxyrxFl, 05.09.2012 - 17:35
  ma stani malo,a0 a zašto i ti ne bi mogla .. Uh raspisa se ja kao post da pišem Bloger je svako ko ima blog CITAT Dakle, sstaomalni blogeri, oni u koje svrstavam sebe, su se ’’navukli’’
Molimo unesite ime Molimo unesite komentar
Ostavi Komentar

Novosti

 • Novo - pozivi vodećih banaka u HR

  Pogledajte VBDI brojeve vodećih banaka u Hrvatskoj
 • Zašto je potrebno ulagati u dobro računovodstvo?

  Jedna izreka kaže da će čovjeka koji ne zna kuda ide svaki put tamo odvesti. I upravo smo ovih dana svjedoci traženja pravih putova koja proizlaze upravo iz činjenice da ne znamo kuda idemo, koje prihode povećati i koje troškove smanjiti, a vrlo vjerojatno ne znamo zapravo ni gdje ni koliko smo trošili.
 • 10 savjeta kako srezati troškove poslovanja

  Poslovne organizacije mogu napraviti cca. 20% uštede fokusirajući se na smanjenje operativnih troškova koji nisu vezani za poslovanje. Kako? Pročitajte u nastavku.
 • Poslovni rezultati svih tvrtki dostupni na netu

  Početkom 2009. financijska izvješća SVIH tvrtki u Hrvatskoj postala su besplatna i javno dostupna. Financijska agencija -  FINA omogućila je jednostavan pregled financijskih izvješča putem svojih web stranica.
 • Kako isplatiti doprinose i koji su nedostaci novog načina isplate?

  Otežana naplata jedan je od najvećih problema s kojima se suočavaju poduzetnici. Financijska disciplina u Hrvata nikad nije bila na visokoj razini, ali s dolaskom ekonomske krize situacija se znatno pogoršala.

ARHIVA