Nazad

01. 01. 2010.


Obavijest o primjeni OIB-a na poreznim prijavama i u platnom prometu od 1. siječnja 2010.

Sukladno odredbama članka 6. i 7. Zakona o osobnom identifikacijskom broju (Narodne novine broj 60/08) i članka 56. Pravilnika o osobnom identifikacijskom broju (Narodne novine broj 1/09) od 1. siječnja 2010. godine započinje zakonom utvrđeni način korištenja OIB-a u komunikaciji s tijelima javne vlasti.

Detaljan tekst obavijesti možete pročitati na sljedećem linku.

Ostavi komentar

 • sGhMnczXeqKdgV, 06.09.2012 - 17:03
  Great hammer of Thor, that is powferluly helpful!
Molimo unesite ime Molimo unesite komentar
Ostavi Komentar

Novosti

 • Novo - pozivi vodećih banaka u HR

  Pogledajte VBDI brojeve vodećih banaka u Hrvatskoj
 • Zašto je potrebno ulagati u dobro računovodstvo?

  Jedna izreka kaže da će čovjeka koji ne zna kuda ide svaki put tamo odvesti. I upravo smo ovih dana svjedoci traženja pravih putova koja proizlaze upravo iz činjenice da ne znamo kuda idemo, koje prihode povećati i koje troškove smanjiti, a vrlo vjerojatno ne znamo zapravo ni gdje ni koliko smo trošili.
 • 10 savjeta kako srezati troškove poslovanja

  Poslovne organizacije mogu napraviti cca. 20% uštede fokusirajući se na smanjenje operativnih troškova koji nisu vezani za poslovanje. Kako? Pročitajte u nastavku.
 • Poslovni rezultati svih tvrtki dostupni na netu

  Početkom 2009. financijska izvješća SVIH tvrtki u Hrvatskoj postala su besplatna i javno dostupna. Financijska agencija -  FINA omogućila je jednostavan pregled financijskih izvješča putem svojih web stranica.
 • Kako isplatiti doprinose i koji su nedostaci novog načina isplate?

  Otežana naplata jedan je od najvećih problema s kojima se suočavaju poduzetnici. Financijska disciplina u Hrvata nikad nije bila na visokoj razini, ali s dolaskom ekonomske krize situacija se znatno pogoršala.

ARHIVA