Nazad

30. 05. 2009.


Dostavljanje poslovnih knjiga u obliku elektroničkog zapisa

(RRIF) - Objavljen je Pravilnik o dostavi poslovnih knjiga i evidencija koje se vode u elektroničkom obliku (Nar. nov. br. 59. od 22. 5. 2009.).

Pravilnikom je utvrđena obveza poreznih obveznika da na zahtjev poreznog tijela dostave na uvid poslovne knjige, evidencije, izvješća i druge podatke koji utječu na utvrđivanje porezne osnovice. Porezni obveznik treba dostaviti tražene podatke u roku od osam dana od primitka zahtjeva, a može se u opravdanim slučajevima produžiti za još daljnjih osam dana.

Ostavi komentar

 • MVvKkXahgM, 06.09.2012 - 03:32
  Hi, i learn your blog often plus that i personal an idcaitenl one along with i was simply questioning if you become numerous spam comments? If that's the case how do you forestall it, several plugin or something you may recommend? I am getting so much lately it is driving me mad so every help is vastly a lot appreciated. Anyhow, in my language, there will not be a lot excellent supply like this.
 • umCZGLo15pb, 25.05.2016 - 09:43
  I hate my life but at least this makes it bebeaalr.
Molimo unesite ime Molimo unesite komentar
Ostavi Komentar

Novosti

 • Novo - pozivi vodećih banaka u HR

  Pogledajte VBDI brojeve vodećih banaka u Hrvatskoj
 • Zašto je potrebno ulagati u dobro računovodstvo?

  Jedna izreka kaže da će čovjeka koji ne zna kuda ide svaki put tamo odvesti. I upravo smo ovih dana svjedoci traženja pravih putova koja proizlaze upravo iz činjenice da ne znamo kuda idemo, koje prihode povećati i koje troškove smanjiti, a vrlo vjerojatno ne znamo zapravo ni gdje ni koliko smo trošili.
 • 10 savjeta kako srezati troškove poslovanja

  Poslovne organizacije mogu napraviti cca. 20% uštede fokusirajući se na smanjenje operativnih troškova koji nisu vezani za poslovanje. Kako? Pročitajte u nastavku.
 • Poslovni rezultati svih tvrtki dostupni na netu

  Početkom 2009. financijska izvješća SVIH tvrtki u Hrvatskoj postala su besplatna i javno dostupna. Financijska agencija -  FINA omogućila je jednostavan pregled financijskih izvješča putem svojih web stranica.
 • Kako isplatiti doprinose i koji su nedostaci novog načina isplate?

  Otežana naplata jedan je od najvećih problema s kojima se suočavaju poduzetnici. Financijska disciplina u Hrvata nikad nije bila na visokoj razini, ali s dolaskom ekonomske krize situacija se znatno pogoršala.

ARHIVA